Källa: Pinterest Källa: Pinterest

När du tröttnat på din komet är dags att skaffa en planet!

För att kunna kommunicera med alla andra användare, för att lansera egna månar (för att skapa tilläggstjänster), med mera, måste man uppgradera till en planet, stjärna eller en galax. Inget av detta är gratis, vilket som tidigare nämnts är en feature och inte en bugg.

Det absolut enklaste sättet att införskaffa sig en planet är att vända sig vid ett företag som tillhandahållar både en planet och en server.

Tlon erbjuder i dagsläget en planet och s.k. hosting för $36 per kvartal. Där måste man dock skriva upp sig på en väntelista, och vänta, innan man förhoppningsvis får ett erbjudande att bli kund. Tlon ska även tillhandahålla ett flexibelt sätt att komma åt sin planet från mobiltelefon och dylikt.

GetUrbitID har ett erbjudande utan väntelista, men är ett tämligen kostsamt sådant. $150 för att generera en planet och sedan $30 per månad.

För en större lista över andra erbjudande - många som bara betalning i kryptovalutor - rekommenderas listan hos subject.network, som kör stjärnan ~matwet

Ett annat populärt alternativ är att köpa en planet för $20 hos planet.market, de kräver dock betalning i kryptovalutan ETH (ethereum) i dagsläget (betalning i dollar genom stripe är på gång). I praktiken blir totalkostnaden i ethereum ganska hög, detta pga förhöjda ethereum-bensinpriser (i mitten av mars 2021 låg totalkostnaden kring $100).

Om man väljer denna väg måste man också hitta en server för att starta och köra denna urbitinstans. Kanske finns denna server redan i din garderob eller hos en vän? (Engelska instruktioner för hur du gör detta finns här).